Pasta Carbonara - Vegetar
12 August 2020
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Gulrotbacon smaker faktisk veldig godt, og i denne oppskriften på vegetarisk pasta carbonara finner du denne sunnere og ganske like ingrediensen. Oppskriften holder til 2 porsjoner og er en sunnere versjon av vanlig carbonara. Perfekt til middag eller selskap.
Oppskrift av Evelina Söderholm
Porsjoner:
2
Tilberedningstid:
00:30:00
Kcal:
675
Ingredienser:
Carbonarasaus:
- 2 stk egg
- 1 dl grana padano
- 2 krm svart pepper
- 1 dl grønne erter
Gulrotbacon:
- 2 stk gulrot
- 2 ts rapsolje
- 0,5 ts hvitløkspulver
- 0,5 ts salt med røkt smak
Pasta:
- 1 pakke fersk spaghetti
Slik gjør du:
- Bacon: Sett ovnen på 160 grader. Skiv gulrøttene på langs, ca 2 mm tynne med en mandolin. Legg på et stekebrett med bakepapir. Rør sammen olje, hvitløkspulver og salt. Pensle over gulrøttene og sett midt i ovnen i 20 minuttter, eller de de har blitt crispy. La hvile og skiv opp i end mindre biter.
- Pasta: Kok etter instrukser på pakken. Hell av vannet, men ta vare på litt av pastavannet.
- Carbonarasaus: Rør sammen egg, revet ost og svart pepper. Tilsett pastaen på lav varme. Rør rundt og sped ut med pastavann etter behov. Tilsett de grønne ertene og halvparten av gulrotbacon. Topp med resten av gulrotbacon og eventuelt ferske erter.
Næringsinformasjon
Kalorier
674,9
Fiber (g)
7,9
Proteiner (g)
31,6
Fett (g)
21,3
Karbohydrater (g)
85,3
Sukker (g)
6