Panna cotta: Lavkarbo dessert med bringebærsaus
17 June 2022
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Finnes det noe bedre enn panna cotta? Lavkarbo versjonen av den klassiske italienske vaniljepuddingen er lett å lage og supergod å spise. Denne oppskriften gir nok til to, så kan du dele favorittdesserten med favorittpersonen din! Hver porsjon inneholder 291 kalorier (kcal) og 12,5 karbohydrater.
Oppskrift av Evelina Söderholm.
Porsjoner:
2
Tilberedningstid:
00:10:00
Kcal:
291
Ingredienser
- 3 dl melk
- 1 dl kremfløte
- 1 ts agar agar pulver
- 2 ss sukrin (eller annet søtningsmiddel)
- ¼ vaniljestang
Bringebærsaus
- 100 g bringebær
- 1 ss sukrinmelis
- 1 ss sitronjuice
Slik gjør du
- Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha de i en kasserolle med melk, fløte, agar agar og sukrin. Visp sammen og la stå i 2 minutter.
- Varm opp på medium varme under omrøring til det begynner å ryke. Ta ned varmen og varm ytterligere 2 minutter uten at blandingen koker.
- Hell oppi 2 smurte ramekin-former eller i glass som tåler varmen. La de kjøles ned og sett de i kjøleskapet i minst 30 minutter.
- Kjør bringebær, sitronjuice og sukrinmelis i en blender. Hell sausen gjennom en sil for å få bort frøene. Server sausen med den kalde panna cottaen!
Næringsinformasjon
Kalorier
291
Fiber
1,9 g
Proteiner
6,8 g
Fett
24,1 g
Karbohydrater
12,5 g
Sukker
10,4 g