Panna cotta: Lavkarbo dessert med bringebærsaus. Foto.
LavkarboPanna cotta: Lavkarbo dessert med bringebærsaus

Panna cotta: Lavkarbo dessert med bringebærsaus

17 June 2022

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Finnes det noe bedre enn panna cotta? Lavkarbo versjonen av den klassiske italienske vaniljepuddingen er lett å lage og supergod å spise. Denne oppskriften gir nok til to, så kan du dele favorittdesserten med favorittpersonen din! Hver porsjon inneholder 291 kalorier (kcal) og 12,5 karbohydrater.

Oppskrift av Evelina Söderholm.

Porsjoner:

2

Tilberedningstid:

00:10:00

Kcal:

291

Ingredienser

  • 3 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts agar agar pulver
  • 2 ss sukrin (eller annet søtningsmiddel)
  • ¼ vaniljestang

Bringebærsaus

  • 100 g bringebær
  • 1 ss sukrinmelis
  • 1 ss sitronjuice

Slik gjør du

  • Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha de i en kasserolle med melk, fløte, agar agar og sukrin. Visp sammen og la stå i 2 minutter.
  • Varm opp på medium varme under omrøring til det begynner å ryke. Ta ned varmen og varm ytterligere 2 minutter uten at blandingen koker.
  • Hell oppi 2 smurte ramekin-former eller i glass som tåler varmen. La de kjøles ned og sett de i kjøleskapet i minst 30 minutter.
  • Kjør bringebær, sitronjuice og sukrinmelis i en blender. Hell sausen gjennom en sil for å få bort frøene. Server sausen med den kalde panna cottaen!

Næringsinformasjon

Kalorier
291
Fiber
1,9 g
Proteiner
6,8 g
Fett
24,1 g
Karbohydrater
12,5 g
Sukker
10,4 g