Nordafrikansk kikertsuppe
20 December 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Denne varmende og gode kikertsuppen med inspirasjon fra Nord Afrika smaker godt både på kaloriunderskuddsdiett eller en kald høst- og vinterkveld. Oppskriften holder til 3 porsjoner og hver porsjon inneholder kun 240 kalorier. Den er enkel å lage på kun 20 minutter. Velbekomme!
Porsjoner:
3
Tilberedningstid:
00:15:00
Kcal:
240
Ingredienser:
- 1 pakke kokte kikerter
- 1 pakke hakkede tomater
- 1 stk gulrot
- 50 g aubergine
- ½ gul løk
- 3 fedd hvitløk
- ½ ts kanel
- 1 ts spisskummen
- ½ cayennepepper
- 1 ts smoked paprikapulver
- 1 liter grønnsaksbuljong (lav på salt)
- ½ ts svart pepper
Slik gjør du:
- Tern gulrot og aubergine. Finhakk løk og press hvitløk. Kok opp buljongen og tilsett alle grønnsakene, alle krydrene og hakkede tomater. La småkoke i 15 minutter. Tilsett kikertene og varm opp. Server!
Næringsinformasjon
Kalorier
239,9
Fiber (g)
8,5
Proteiner (g)
10,4
Fett (g)
5,2
Karbohydrater (g)
35,6
Sukker (g)
12,4