Middagstips - Rå brokkoliboller med zucchini-pasta
13 April 2018
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Dette er et sunt middagstips for deg som vil spise mer vegetarmat. Smakfulle grønnsaksboller laget på brokkoli, som serveres med Zucchini-pasta. Det beste av alt, retten er på under 600 kalorier! En sunn oppskrift som er vegansk, fylt med masse fiber, protein og sunne fettsyrer.
Porsjoner:
2
Kcal:
563.3
Ingredienser:
- 1 stk brokkolihodet
- ½ løk
- 3 dl ristede solsikkekjerner
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 1 ss sitronjuice 100 %
- 2 stk små avokado, modne
- 10 g basilikum
- Salt og pepper
- 2 stk zucchini
Slik gjør du:
- Skyll brokkolien og skjær av brokkoli-kronene.
- Sett brokkoli, løk, solsikkekjerner, hvitløk og olivenolje i en food prosessor.
- Kjør til du har en glatt, men fortsatt litt grov, blanding.
- Rull til boller.
Avokadopesto:
- Sett avokado, basilikum, hvitløk, olivenolje og sitronjuice i en food prosessor.
- Kjør til du har en glatt blanding.
- Smak til med salt og pepper.
Zucchini-pasta:
- Kok opp en kasserolle med saltet vann.
- Strimle zucchini eller riv i et spiraljern.
- Legg zucchinien i vannet og la det koke i noen sekunder.
- Sil bort vannet.
- Server zucchini-pastaen med avokadopesto og brokkolibollene.
Se også: Sunn oppskrift på vegetariske wraps
Per porsjon:
Kalorier: 563,3
Fiber (g): 22,7
Proteiner (g): 31,3
Fett (g): 94,3
Karbohydrater (g): 45,8
Sukker (g): 14,1
I samarbeid med Evelina Söderholm