middagstips brokkoliboller med zucchinipasta
VegetarMiddagstips - Rå brokkoliboller med zucchini-pasta

Middagstips - Rå brokkoliboller med zucchini-pasta

13 April 2018

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Dette er et sunt middagstips for deg som vil spise mer vegetarmat. Smakfulle grønnsaksboller laget på brokkoli, som serveres med Zucchini-pasta. Det beste av alt, retten er på under 600 kalorier! En sunn oppskrift som er vegansk, fylt med masse fiber, protein og sunne fettsyrer.

Porsjoner:

2

Kcal:

563.3

Ingredienser:

  • 1 stk brokkolihodet
  • ½ løk
  • 3 dl ristede solsikkekjerner
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sitronjuice 100 %
  • 2 stk små avokado, modne
  • 10 g basilikum
  • Salt og pepper
  • 2 stk zucchini

Slik gjør du:

  • Skyll brokkolien og skjær av brokkoli-kronene.
  • Sett brokkoli, løk, solsikkekjerner, hvitløk og olivenolje i en food prosessor.
  • Kjør til du har en glatt, men fortsatt litt grov, blanding.
  • Rull til boller.

Avokadopesto:

  • Sett avokado, basilikum, hvitløk, olivenolje og sitronjuice i en food prosessor.
  • Kjør til du har en glatt blanding.
  • Smak til med salt og pepper.

Zucchini-pasta:

  • Kok opp en kasserolle med saltet vann.
  • Strimle zucchini eller riv i et spiraljern.
  • Legg zucchinien i vannet og la det koke i noen sekunder.
  • Sil bort vannet.
  • Server zucchini-pastaen med avokadopesto og brokkolibollene.

Se også: Sunn oppskrift på vegetariske wraps

Per porsjon:

  • Kalorier: 563,3

  • Fiber (g): 22,7

  • Proteiner (g): 31,3

  • Fett (g): 94,3

  • Karbohydrater (g): 45,8

  • Sukker (g): 14,1

I samarbeid med Evelina Söderholm

Se også: Oppskrift på rødbetspasta