Luksuriøs LCHF-kladdkake
1 June 2023
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Denne fantastiske kladdkaken er tilpasset LCHF-diett og kommer til å overraske deg med sin helige smak og konsistens. Heng med og la oss skape noe skikkelig godt!
Oppskrift av Evelina Söderholm
Oppskriften er tilpasset LCHF-diett i henhold til følgende aspekter:
Sukkerfri søtning: Ved å bruke en sukkerfri søtning som Nick´s istedenfor vanlig sukker, minimerer man karbohydratmengden i kaken og følger LCHF-prinspippene
Hasselnøttmel: Hasselnøttmel er et lavkarbohydratalternativ til tradisjonelt hvetemel, noe som gjør den passende for LCHF-diett
Mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold: Bruken av mørk sjokolade med minst 80% kakao innebærer at den har mindre sukker en sjokolade med lavere innhold av kakao. Dette hjelper til med å minimere innholdet av karbonydrater i kaken.
Fettinnhold: LCHF-diett fokuserer på høyere fettinntak, og denne oppskriften inneholder generøst med smør og kremfløte som bidrar til det totale fettinnholdet. Dette gjør kaken godt tilpasset LCHF-dietten.
Oppsummerende er oppskriften tilpasset LCHF-diett og tilbyr en rik smak og unik vri på kladdkake, som du kan nyte samtidig som du går på diett.
Porsjoner:
8
Tilberedningstid:
00:30:00
Kcal:
467
Ingredienser:
- 4 egg
- 1 dl sukkerfri søtning (eks Nick´s)
- 225 g mørk sjokolade, helst minimum 80%
- 175 g smør
- 1 dl kremfløte
- 1 dl hasselnøttmel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts vaniljepulver
- En klype havsalt
Slik gjør du:
- Varm ovnen til 175 grader og kle en springform (ca 20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen og rundt kantene.
- Knekk eggene i en skål og visp til de er luftige. Tilsett søtning litt av gangen og fortsett med vispingen til blandingen har blitt lett og luftig.
- Hakk sjokoladen grovt og smelt den sammen med smør i en skål over et vannbad eller i mikrobølgeovnen. Når den er smeltet, rør inn kremfløte og en klype havsalt for å skape en rik og kremet sjokoladedeig.
- I en separat skål, bland hasselnøttmel, bakepulver og vaniljepulver.
- Vend forsiktig inn sjokoladedeigen i egg- og søtningsdeigen. Tilsett deretter de tørre ingrediensene og bland alt godt til det har blitt en jevn deig.
- Hell deigen i den forberedte springformen og stek midt i osvnen i ca 15-18 minutter. Husk at kaken skal være litt deigete og kladdete, den setter seg når den avkjøles.
- La kaken avkjøles i romstemperatur før du setter den i kjøleskapet for å avkjøles skikkelig i minimum 3-4 timer.
- Nå har du laget en fantastisk LCHF kladdkake, som både er unik og smakfull. Nyt hver gode bit.