lchf kladdkake
LavkarboLuksuriøs LCHF-kladdkake

Luksuriøs LCHF-kladdkake

1 June 2023

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Denne fantastiske kladdkaken er tilpasset LCHF-diett og kommer til å overraske deg med sin helige smak og konsistens. Heng med og la oss skape noe skikkelig godt!

Oppskrift av Evelina Söderholm

Oppskriften er tilpasset LCHF-diett i henhold til følgende aspekter:

  • Sukkerfri søtning: Ved å bruke en sukkerfri søtning som Nick´s istedenfor vanlig sukker, minimerer man karbohydratmengden i kaken og følger LCHF-prinspippene

  • Hasselnøttmel: Hasselnøttmel er et lavkarbohydratalternativ til tradisjonelt hvetemel, noe som gjør den passende for LCHF-diett

  • Mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold: Bruken av mørk sjokolade med minst 80% kakao innebærer at den har mindre sukker en sjokolade med lavere innhold av kakao. Dette hjelper til med å minimere innholdet av karbonydrater i kaken.

  • Fettinnhold: LCHF-diett fokuserer på høyere fettinntak, og denne oppskriften inneholder generøst med smør og kremfløte som bidrar til det totale fettinnholdet. Dette gjør kaken godt tilpasset LCHF-dietten.

Oppsummerende er oppskriften tilpasset LCHF-diett og tilbyr en rik smak og unik vri på kladdkake, som du kan nyte samtidig som du går på diett.

Porsjoner:

8

Tilberedningstid:

00:30:00

Kcal:

467

Ingredienser:

  • 4 egg
  • 1 dl sukkerfri søtning (eks Nick´s)
  • 225 g mørk sjokolade, helst minimum 80%
  • 175 g smør
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl hasselnøttmel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljepulver
  • En klype havsalt

Slik gjør du:

  • Varm ovnen til 175 grader og kle en springform (ca 20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen og rundt kantene.
  • Knekk eggene i en skål og visp til de er luftige. Tilsett søtning litt av gangen og fortsett med vispingen til blandingen har blitt lett og luftig.
  • Hakk sjokoladen grovt og smelt den sammen med smør i en skål over et vannbad eller i mikrobølgeovnen. Når den er smeltet, rør inn kremfløte og en klype havsalt for å skape en rik og kremet sjokoladedeig.
  • I en separat skål, bland hasselnøttmel, bakepulver og vaniljepulver.
  • Vend forsiktig inn sjokoladedeigen i egg- og søtningsdeigen. Tilsett deretter de tørre ingrediensene og bland alt godt til det har blitt en jevn deig.
  • Hell deigen i den forberedte springformen og stek midt i osvnen i ca 15-18 minutter. Husk at kaken skal være litt deigete og kladdete, den setter seg når den avkjøles.
  • La kaken avkjøles i romstemperatur før du setter den i kjøleskapet for å avkjøles skikkelig i minimum 3-4 timer.
  • Nå har du laget en fantastisk LCHF kladdkake, som både er unik og smakfull. Nyt hver gode bit.

Næringsinformasjon

Kalorier
467,5
Fiber (g)
0,6
Proteiner (g)
9
Fett (g)
43,2
Karbohydrater (g)
4,6
Sukker (g)
4,1