Luftig lavkarbo sukkerbrød
17 June 2022
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Denne oppskriften på lavkarbo sukkerbrød kan brukes på mange ulike måter. Server som den er – en lys og luftig kake som er deilig til kaffen. Du kan også dele den i to og lage bløtkake med friske bær og deilig krem – eller steke røren i smultringeformer og ha på glasur av sukkerfri melis.
Oppskriften gir 8 porsjoner som hver inneholder 156,4 kalorier (kcal) og kun 2,3 g karbohydrat!
Oppskrift av Evelina Söderholm.
Porsjoner:
8
Tilberedningstid:
00:15:00
Kcal:
156
Ingredienser
- 50 g smeltet smør
- 2 ss sukrin gold
- 3 egg
- 1 dl kremfløte
- 0,5 ts vaniljepulver
- 0,5 dl mandelmel
- 0,5 dl kokosmel
- 0,25 dl pofiber (potetfiber)
- 1 ts bakepulver
Slik gjør du
- Sett ovnen på 175 grader
- Visp eggene luftige og rør deretter i det smeltede smøret og fløten.
- Bland først sammen alle tørre ingredienser i en egen bolle. Rør deretter den tørre blandingen i eggeblandingen. La røren stå i 5 minutter.
- Smør en stor form eller flere mindre små (tilsvarende 0,75 dl) og stek midt i ovnen i ca. 35 minutter for en hel kake, og 25 minutter for porsjonsformer. Steketiden varierer fra ovn til ovn, så følg med under steketiden. Du kan stikke en grillpinne eller lignende i kaken for å sjekke om den er ferdigstekt. Pinnen skal være helt tørr når kaken er ferdig.
Næringsinformasjon
Kalorier
156,4
Fiber
2,1 g
Proteiner
4,2 g
Fett
13,8 g
Karbohydrater
2,3 g
Sukker
0,7 g