Lavkarbo sukkerbrød formet som smultringer. Foto.
LavkarboLuftig lavkarbo sukkerbrød

Luftig lavkarbo sukkerbrød

17 June 2022

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Denne oppskriften på lavkarbo sukkerbrød kan brukes på mange ulike måter. Server som den er – en lys og luftig kake som er deilig til kaffen. Du kan også dele den i to og lage bløtkake med friske bær og deilig krem – eller steke røren i smultringeformer og ha på glasur av sukkerfri melis.

Oppskriften gir 8 porsjoner som hver inneholder 156,4 kalorier (kcal) og kun 2,3 g karbohydrat!

Oppskrift av Evelina Söderholm.

Porsjoner:

8

Tilberedningstid:

00:15:00

Kcal:

156

Ingredienser

  • 50 g smeltet smør
  • 2 ss sukrin gold
  • 3 egg
  • 1 dl kremfløte
  • 0,5 ts vaniljepulver
  • 0,5 dl mandelmel
  • 0,5 dl kokosmel
  • 0,25 dl pofiber (potetfiber)
  • 1 ts bakepulver

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 175 grader
  • Visp eggene luftige og rør deretter i det smeltede smøret og fløten.
  • Bland først sammen alle tørre ingredienser i en egen bolle. Rør deretter den tørre blandingen i eggeblandingen. La røren stå i 5 minutter.
  • Smør en stor form eller flere mindre små (tilsvarende 0,75 dl) og stek midt i ovnen i ca. 35 minutter for en hel kake, og 25 minutter for porsjonsformer. Steketiden varierer fra ovn til ovn, så følg med under steketiden. Du kan stikke en grillpinne eller lignende i kaken for å sjekke om den er ferdigstekt. Pinnen skal være helt tørr når kaken er ferdig.

Næringsinformasjon

Kalorier
156,4
Fiber
2,1 g
Proteiner
4,2 g
Fett
13,8 g
Karbohydrater
2,3 g
Sukker
0,7 g