Lavkarboboller med mandelmel
13 June 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Disse bollene kan nytes med god samvittighet og har et lavt innhold av karbohydrater. Mandelmel inneholder ikke gluten, og derfor blir boller med mandelmel ikke like luftige som tradisjonelle boller, men de blir fortsatt kjempe gode! De kan også brukes som rundstykker.
Porsjoner:
7
Tilberedningstid:
00:10:00
Kcal:
180.9
Ingredienser:
- 4 stk egg
- 1 dl sukrin*
- 1,25 dl kokosmelk, lett (6,7 %)
- 2 ss vaniljeproteinpulver
- 2,5 dl mandelmel
- 3 ss kokosmel
- 2,5 ss fiberhusk
- 0,5 ss bakepulver
- 0,5 ss kardemomme
- 1 krm salt
- 0,5 ts vaniljepulver
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175 grader
- Visp 3 av eggene med elvisp, tilsett sukrin og visp mer
- Rør sammen alle de tørre ingrediensene og rør deretter inn eggene
- Tilsett kokosmelk
- Form til boller, pensle med egg og stek i ovnen i 20 minutter
- La hvile på stekerist
Per porsjon:
Kalorier: 180,9
Fiber (g): 6,4
Proteiner (g): 8,9
Fett (g): 13,1
Karbohydrater (g): 5,1
Sukker (g): 1,1
Oppskrift av Evelina Söderholm
*Karbohydrater som ikke tas opp som energi i kroppen