lavkarbo boller med mandelmel
GlutenfriLavkarboboller med mandelmel

Lavkarboboller med mandelmel

13 June 2019

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Disse bollene kan nytes med god samvittighet og har et lavt innhold av karbohydrater. Mandelmel inneholder ikke gluten, og derfor blir boller med mandelmel ikke like luftige som tradisjonelle boller, men de blir fortsatt kjempe gode! De kan også brukes som rundstykker.

Porsjoner:

7

Tilberedningstid:

00:10:00

Kcal:

180.9

Ingredienser:

  • 4 stk egg
  • 1 dl sukrin*
  • 1,25 dl kokosmelk, lett (6,7 %)
  • 2 ss vaniljeproteinpulver
  • 2,5 dl mandelmel
  • 3 ss kokosmel
  • 2,5 ss fiberhusk
  • 0,5 ss bakepulver
  • 0,5 ss kardemomme
  • 1 krm salt
  • 0,5 ts vaniljepulver

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 175 grader
  • Visp 3 av eggene med elvisp, tilsett sukrin og visp mer
  • Rør sammen alle de tørre ingrediensene og rør deretter inn eggene
  • Tilsett kokosmelk
  • Form til boller, pensle med egg og stek i ovnen i 20 minutter
  • La hvile på stekerist

Per porsjon:

Kalorier: 180,9

Fiber (g): 6,4

Proteiner (g): 8,9

Fett (g): 13,1

Karbohydrater (g): 5,1

Sukker (g): 1,1

Oppskrift av Evelina Söderholm

*Karbohydrater som ikke tas opp som energi i kroppen