Lavkarbo tacograteng med crème fraiche og jalapeño. Foto.
LavkarboLavkarbo tacograteng med crème fraiche

Lavkarbo tacograteng med crème fraiche

4 February 2022

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Du trenger ikke vente til fredag med å spise lavkarbo tacograteng! Dette er en enkel og sunn middag som krydrer enhver ukedag. Og syns du det blir litt i hotteste laget, er det bare å kutte ut jalapeñoen! Hver porsjon gir 671,7 kalorier og 13 g karbohydrater

Oppskrift av Evelina Söderholm

Porsjoner:

2

Tilberedningstid:

00:20:00

Kcal:

672

Ingredienser:

  • 300 g kjøttdeig (14 % fett)
  • 1 ss rapsolje
  • 200 g plommetomater, delte
  • 2 ss tacokrydder (uten sukker)
  • 50 g revet ost
  • ½ jalapeño
  • ½ lime
  • ½ rødløk
  • 1 dl creme fraiche

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 220 grader
  • Varm olje i en stekepanne og stek kjøttdeigen. Tilsett tacokrydder og tomater. La det putre i 5 minutter.
  • Hell kjøttdeigen i en form og topp med revet ost. Gratiner midt i ovnen i 15 minutter.
  • Skjær rødløk i terninger og del jalapenosen i skiver. Del limen i båter.
  • Topp den gratinerte kjøttdeigen med grønnsakene og server med creme fraiche.

Næringsinformasjon

Kalorier
671,7
Fiber
4,3 g
Proteiner
37,3 g
Fett
52,4 g
Karbohydrater
13 g
Sukker
6,1 g