Lavkarbo suppe
30 April 2020
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Dette er en lavkarbo oppskrift på en klassisk grønn ertesuppe med en spicy twist. Kremet og god. Ønsker du en vegetarisk variant, server uten reker. Oppskriften holder til 4 porsjoner og er et varmende og god middag!
Oppskrift av Evelina Söderholm
Porsjoner:
4
Tilberedningstid:
00:10:00
Kcal:
287
Ingredienser:
- 300 g grønne erter
- 270 g scampi
- 1 gul løk
- 2 hvitløksfedd
- 1 ts rapsolje
- 2 stk buljongterninger, grønnsak
- 7 dl vann
- ½ grønn chili
- 300 g cremé fraîche lett 18 %
- 250 g spinat
- 2 krm salt
- 0,5 ts svart pepper
Slik gjør du:
- Grovhakk løk og hvitløk. Varm olje i en kasserolle og fres løk og hvitløk til de har fått litt farge. Tilsett vann, erter og buljongterninger og kok opp. La koke i 2 minutter. Tilsett chili, spinat, creme fraiche, salt og pepper og kjør deretter en stavmikser i suppen. Legg i rekene slik at de varmes opp. Server!
Næringsinformasjon
Kalorier
287,7
Fiber (g)
5,9
Proteiner (g)
18,7
Fett (g)
17
Karbohydrater (g)
13,2
Sukker (g)
7,5