Lavkarbo sjokoladekake med kakao
6 May 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Er du glad i en kake som ikke smaker altfor søtt? Da vil du elske denne lavkarbo sjokoladekaken med en voksen smak av kaffe – laget med kakao. Oppskriften holder til 10 biter og tar ca 50 minutter å lage. Perfekt til selskap!
Porsjoner:
10
Tilberedningstid:
00:15:00
Kcal:
197.6
Ingredienser:
- 4 stk egg
- 12 stk ferske dadler
- 1 dl rapsolje
- 1 dl mandelmel
- 1 dl fettfri melk
- 1 dl kakao, fettredusert
- 1 ss sterk kaffe
- 1 dl søtstrø*
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 160 grader
- Del plommen og eggehviten på alle eggene
- Bland utkjernede dadler og eggehviter i en kjøkkenmaskin til en krem
- Tilsett deretter olje litt etter litt under omrøring
- Tilsett melk og kaffe, litt av gangen under omrøring
- Tilsett deretter også kakao og mandelmel, rør om til en slett deig
- Hell deigen over de vispede eggehvitene og vann (ikke rør for mye) sammen til alt blander seg. Hell deigen i en rund form på ca 18 cm, kledd i bakepapir
- Stek midt i ovnen i ca 50 minutter
- Ta ut og la hvile før servering
- Kan serveres som den er, med bær eller eventuelt litt vispet krem på toppen
*Karbohydrater i søtstrø (erytriol) oppfattes ikke av kroppen som sukker, og tas derfor ikke opp av kroppen
Per porsjon:
Kalorier: 197,6
Fiber (g): 4,5
Proteiner (g): 5,8
Fett (g): 16
Karbohydrater (g): 6,8
Sukker (g): 5,6
Oppskrift av Evelina Söderholm