lavkarbo sjokoladekake med kakao
LavkarboLavkarbo sjokoladekake med kakao

Lavkarbo sjokoladekake med kakao

6 May 2019

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Er du glad i en kake som ikke smaker altfor søtt? Da vil du elske denne lavkarbo sjokoladekaken med en voksen smak av kaffe – laget med kakao. Oppskriften holder til 10 biter og tar ca 50 minutter å lage. Perfekt til selskap!

Porsjoner:

10

Tilberedningstid:

00:15:00

Kcal:

197.6

Ingredienser:

  • 4 stk egg
  • 12 stk ferske dadler
  • 1 dl rapsolje
  • 1 dl mandelmel
  • 1 dl fettfri melk
  • 1 dl kakao, fettredusert
  • 1 ss sterk kaffe
  • 1 dl søtstrø*

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 160 grader
  • Del plommen og eggehviten på alle eggene
  • Bland utkjernede dadler og eggehviter i en kjøkkenmaskin til en krem
  • Tilsett deretter olje litt etter litt under omrøring
  • Tilsett melk og kaffe, litt av gangen under omrøring
  • Tilsett deretter også kakao og mandelmel, rør om til en slett deig
  • Hell deigen over de vispede eggehvitene og vann (ikke rør for mye) sammen til alt blander seg. Hell deigen i en rund form på ca 18 cm, kledd i bakepapir
  • Stek midt i ovnen i ca 50 minutter
  • Ta ut og la hvile før servering
  • Kan serveres som den er, med bær eller eventuelt litt vispet krem på toppen

*Karbohydrater i søtstrø (erytriol) oppfattes ikke av kroppen som sukker, og tas derfor ikke opp av kroppen

Per porsjon:

Kalorier: 197,6

Fiber (g): 4,5

Proteiner (g): 5,8

Fett (g): 16

Karbohydrater (g): 6,8

Sukker (g): 5,6

Oppskrift av Evelina Söderholm