lavkarbo rabarbrapai på tallerken med vaniljepudding
LavkarboLavkarbo rabarbrapai

Lavkarbo rabarbrapai

19 September 2019

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Dette er oppskrift på en glutenfri lavkarbo dessert – lavkarbo rabarbrapai! Server gjerne sammen med vaniljeproteinpudding, og rabarbra kan byttes ut med for eksempel epler eller bringebær for variasjon. Oppskriften holder til 8 porsjoner og passer perfekt som dessert i et middagsselskap.

Porsjoner:

8

Tilberedningstid:

00:30:00

Kcal:

193

Ingredienser:

  • 2 stilker rabarbra
  • 1,25 dl mandelmel
  • 1,25 dl kokosmel
  • 2 ss fiberhusk til deigen
  • 2 ss kokosolje
  • 2 stk egg
  • 2 ts vann
  • 1,5 krm salt
  • 2 begere propud vanilje
  • 1 ss fiberhusk
  • 2 ss tagesse
  • 1 ts vaniljepulver

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen mandelmel, kokosmel, fiberhusk og salt. Tilsett kokosolje og egg og kna det sammen med fingrene.
  • Tilsett vann og fortsett knaingen til deigen akkurat holder seg sammen. La stå i 10 minutter. Trykk deigen ut i en form og forstek i 10 minutter.
  • Skrell og hakk rabarbra i små biter. Legg rabarbra med tagesse, fiberhusk og vaniljepulver i en skål. Rør rundt. Når paibunnen er ferdig, fyll med propud og topp med rabarbrablandingen. Sett inn i ovnen igjen i 20 minutter. La den gjerne avkjøles litt før servering.

Per porsjon:

Kalorier: 193,2

Fiber (g): 9,0

Proteiner (g): 10,5

Fett (g): 11,1

Karbohydrater (g): 8,2

Sukker (g): 3,8

Oppskrift av Evelina Söderholm