Lavkarbo rabarbrapai
19 September 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Dette er oppskrift på en glutenfri lavkarbo dessert – lavkarbo rabarbrapai! Server gjerne sammen med vaniljeproteinpudding, og rabarbra kan byttes ut med for eksempel epler eller bringebær for variasjon. Oppskriften holder til 8 porsjoner og passer perfekt som dessert i et middagsselskap.
Porsjoner:
8
Tilberedningstid:
00:30:00
Kcal:
193
Ingredienser:
- 2 stilker rabarbra
- 1,25 dl mandelmel
- 1,25 dl kokosmel
- 2 ss fiberhusk til deigen
- 2 ss kokosolje
- 2 stk egg
- 2 ts vann
- 1,5 krm salt
- 2 begere propud vanilje
- 1 ss fiberhusk
- 2 ss tagesse
- 1 ts vaniljepulver
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader. Bland sammen mandelmel, kokosmel, fiberhusk og salt. Tilsett kokosolje og egg og kna det sammen med fingrene.
- Tilsett vann og fortsett knaingen til deigen akkurat holder seg sammen. La stå i 10 minutter. Trykk deigen ut i en form og forstek i 10 minutter.
- Skrell og hakk rabarbra i små biter. Legg rabarbra med tagesse, fiberhusk og vaniljepulver i en skål. Rør rundt. Når paibunnen er ferdig, fyll med propud og topp med rabarbrablandingen. Sett inn i ovnen igjen i 20 minutter. La den gjerne avkjøles litt før servering.
Per porsjon:
Kalorier: 193,2
Fiber (g): 9,0
Proteiner (g): 10,5
Fett (g): 11,1
Karbohydrater (g): 8,2
Sukker (g): 3,8
Oppskrift av Evelina Söderholm