Lavkarbo pai med blåbær
25 June 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Enkel oppskrift på no-bake lavkarbo pai med blåbær. Den er uten gluten, melk og laktose – en vegansk pai med god smak av sommer. Passer perfekt til selskap eller som kveldssnacks. Oppskriften holder til 8 porsjoner og tar kun 30 minutter å tilberede.
Porsjoner:
8
Tilberedningstid:
00:20:00
Kcal:
286
Ingredienser:
- 1 dl mandelmel
- 150 g hele mandler
- 40 g kokosolje
- 2 ss sukrin*
- 300 g kokosfløte
- 200 g frosne blåbær
- 40 g fibersirup gold
- 2 ts agar agar
Slik gjør du:
- Bland mandlene i en kjøkkenmaskin til du har en blanding av mel og biter
- Smelt kokosolje, rør sammen mandlene, kokosolje, fibersirup og mandelmel. Trykk ut i en form og sett i kjøleskapet
- Hell blåbær, sukrin, agar agar og kokosfløte i en kjele og bland godt. La stå i 2 minutter. Varm deretter opp uten å koke i 2 minutter
- Hell blåbærblandingen over bunnen. Sett i kjøleskaper og la hvile i 30 minutter
- Dekorer eventuelt med ferske bær
*Karbohydratene i sukrin blir ikke brukt som energi i kroppen
Per porsjon:
Kalorier: 286,3
Fiber (g): 7,4
Proteiner (g): 6,2
Fett (g): 24,9
Karbohydrater (g): 8,8
Sukker (g): 4
Oppskrift av Evelina Söderholm