lavkarbo pai med bær
LavkarboLavkarbo pai med blåbær

Lavkarbo pai med blåbær

25 June 2019

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Enkel oppskrift på no-bake lavkarbo pai med blåbær. Den er uten gluten, melk og laktose – en vegansk pai med god smak av sommer. Passer perfekt til selskap eller som kveldssnacks. Oppskriften holder til 8 porsjoner og tar kun 30 minutter å tilberede.

Porsjoner:

8

Tilberedningstid:

00:20:00

Kcal:

286

Ingredienser:

  • 1 dl mandelmel
  • 150 g hele mandler
  • 40 g kokosolje
  • 2 ss sukrin*
  • 300 g kokosfløte
  • 200 g frosne blåbær
  • 40 g fibersirup gold
  • 2 ts agar agar

Slik gjør du:

  • Bland mandlene i en kjøkkenmaskin til du har en blanding av mel og biter
  • Smelt kokosolje, rør sammen mandlene, kokosolje, fibersirup og mandelmel. Trykk ut i en form og sett i kjøleskapet
  • Hell blåbær, sukrin, agar agar og kokosfløte i en kjele og bland godt. La stå i 2 minutter. Varm deretter opp uten å koke i 2 minutter
  • Hell blåbærblandingen over bunnen. Sett i kjøleskaper og la hvile i 30 minutter
  • Dekorer eventuelt med ferske bær

*Karbohydratene i sukrin blir ikke brukt som energi i kroppen

Per porsjon:

Kalorier: 286,3

Fiber (g): 7,4

Proteiner (g): 6,2

Fett (g): 24,9

Karbohydrater (g): 8,8

Sukker (g): 4

Oppskrift av Evelina Söderholm