Lavkarbo ostekake
20 May 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Dette er en oppskrift på en enkel og sunnere ostekake som gjerne kan toppes med bær om man vil! En lavkarbo ostekake som holder til 8 porsjoner, med kun 228.5 kalorier per porsjon. Unn deg noe godt med god samvittighet og lag denne ostekaken til selskap.
Porsjoner:
8
Tilberedningstid:
00:40:00
Kcal:
228.5
Ingredienser:
- 3 dl mandelmel
- 60 g vegan margarin 60 %
- 1 ss stevia
- 0,5 ts vaniljesukker
- 300 g kremost naturell 9 %
- 450 g kvarg 0,2 % uten tilsatt sukker, vanilje
- 1,5 ts agar agar
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175 grader. Smelt margarin og rør inn mandelmel, stevia og vaniljesukker. Kle en rund kakeform (22cm) med bakepapir
- Trykk ut blandingen. Stek deretter midt i ovnen i 8 minutter. Ta ut og la hvile
- Rør sammen kremost, kvarg og agar agar i en kjele. La stå i 2 minutter. Varm deretter opp blandingen – den skal ikke koke, men varmes i minimum 2 minutter.
- Hell blandingen over bunnen og la hvile innen du setter den i kjøleskapet. Server når den er helt kald.
Per porsjon:
Kalorier: 228,5
Fiber (g): 1,7
Proteiner (g): 11,8
Fett (g): 17
Karbohydrater (g): 5,8
Sukker (g): 4
*Stevia inneholder karbohydrater som ikke tas opp av kroppen
Oppskrift av Evelina Söderholm