oppskrift på lavkarbo ostekake
LavkarboLavkarbo ostekake

Lavkarbo ostekake

20 May 2019

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Dette er en oppskrift på en enkel og sunnere ostekake som gjerne kan toppes med bær om man vil! En lavkarbo ostekake som holder til 8 porsjoner, med kun 228.5 kalorier per porsjon. Unn deg noe godt med god samvittighet og lag denne ostekaken til selskap.

Porsjoner:

8

Tilberedningstid:

00:40:00

Kcal:

228.5

Ingredienser:

  • 3 dl mandelmel
  • 60 g vegan margarin 60 %
  • 1 ss stevia
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • 300 g kremost naturell 9 %
  • 450 g kvarg 0,2 % uten tilsatt sukker, vanilje
  • 1,5 ts agar agar

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 175 grader. Smelt margarin og rør inn mandelmel, stevia og vaniljesukker. Kle en rund kakeform (22cm) med bakepapir
  • Trykk ut blandingen. Stek deretter midt i ovnen i 8 minutter. Ta ut og la hvile
  • Rør sammen kremost, kvarg og agar agar i en kjele. La stå i 2 minutter. Varm deretter opp blandingen – den skal ikke koke, men varmes i minimum 2 minutter.
  • Hell blandingen over bunnen og la hvile innen du setter den i kjøleskapet. Server når den er helt kald.

Per porsjon:

Kalorier: 228,5

Fiber (g): 1,7

Proteiner (g): 11,8

Fett (g): 17

Karbohydrater (g): 5,8

Sukker (g): 4

*Stevia inneholder karbohydrater som ikke tas opp av kroppen

Oppskrift av Evelina Söderholm