lavkarbo middagspai på en tallerken
LavkarboLavkarbo middagspai

Lavkarbo middagspai

19 September 2019

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Dette er en oppskrift på lavkarbo middagspai til 5 porsjoner. Den er proteinrik og har masse smak. Server gjerne med en lett salat, og hvis du bruker en glutenfri buljong vil måltidet bli glutenfritt. En perfekt middag til hele familien!

Porsjoner:

5

Tilberedningstid:

00:50:00

Kcal:

482

Ingredienser:

  • 3 dl mandelmel
  • 100 g smørelett 40 %
  • 1 stk egg
  • 0,5 ts salt
  • 1 pose spinat
  • 1 ss rapsolje
  • 3 stk egg
  • 1 beger cottage cheese (0,2 % fett)
  • 1 pakke apetina 8 %
  • 1 dl fettfri melk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 1 stk gul løk
  • 0,5 stk buljongterning, grønnsak
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts svart pepper

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 175 grader. Kna sammen mandelmel, matfett, 1 egg og salt. Trykk deigen ut i en form og forstek i 15 minutter midt i ovnen.
  • Finhakk løk og varm oljen i en stekepanne. Fres løk og press hvitløk, tilsett deretter spinat og smul i buljongterningen. La all væske koke bort.
  • Bland samme 3 egg, cottage cheese, smulet apetina, melk, salt og pepper. Tilsett deretter spinatblandingen – bland alt godt. Hell blandingen i formen og stek 35-40 minutter i ovnen. Ta ut og gjerne hvil den noe før servering.

Per porsjon:

Kalorier: 482,3

Fiber (g): 5,8

Proteiner (g): 28,4

Fett (g): 5,8

Karbohydrater (g): 12,4

Sukker (g): 7,9

Oppskrift av Evelina Söderholm