Lavkarbo kokosboller med ferske blåbær
16 August 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Det kreves litt tålmodighet for å lage kokosboller, men det er det verdt! Sjarmen sitter i at ikke alle blir helt perfekte, uten at de ser hjemmelagde ut. Oppskriften holder til 15 kokosboller og det er kun 49 kalorier i hver bolle. Perfekt snacks, eller dessert når du får besøk. NAM!
Porsjoner:
15
Tilberedningstid:
01:00:00
Kcal:
49
Ingredienser:
- 1 stk eggehvite
- 1 ss sukrin melis
- 1 ts agar agar
- 1 ts vaniljepulver
- 2 ts vann
- 100 g sukkerfri mørk sjokolade
- 1 ss kokosolje
- 1 ss revet kokos
- 15 stk ferske blåbær
Slik gjør du:
- Visp eggehviten stiv i en kjøkkenmaskin. Tilsett sukrin melis og vaniljepulver, og fortsett å vispe til det har blandet seg ordentlig.
- Bland agar agar med vann og la stå i 2 minutter. Varm opp blandingen. Tilsett blandingen i en tynn stråle i eggehviten og visp på høy hastighet. Fortsett å vispe opp til 30 minutter, til konsistensen har blitt kremet.
- Samtidig smelter du sjokoladen sammen med kokosolje i et smalt høyt glass.
- Når egg-deigen er ferdig, lag boller med en skje. Valgfritt å trykke inn et blåbær i hver bolle. Sett i fryseren i 10 minutter
- Dypp deretter bollene i den smeltede sjokoladen og strø over litt kokosflak. Sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivet og server.
Per bolle:
Kalorier: 48,8
Fiber (g): 0,1
Proteiner (g): 0,3
Fett (g): 4,1
Karbohydrater (g): 2,1
Sukker (g): 0,2
Oppskrift av Evelina Söderholm