Lavkarbo gulrotkake
19 September 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Dette er oppskrift på lavkarbo gulrotkake som både er glutenfri og har høyt proteininnhold. Forbered den gjerne en dag i forkant – da blir den aller best! Oppskriften holder til 12 porsjoner. Velbekomme!
Porsjoner:
12
Tilberedningstid:
00:40:00
Kcal:
250
Ingredienser kakebunn:
- 136 g kokosmel
- 3 ts kanel
- 1 ts bikarbonat
- 1 ts bakepulver
- 2 ts kardemomme
- 0,5 ts muskatnøtt
- 9 stk egg
- 0,5 ts salt
- 2 dl sukrinmelis
- 0,5 ts vaniljeekstrakt
- 1 boks youplait double 00% vanilje
- 7 stk gulrot
- 85 g paranøtter
- 1 dl revet kokos
Ingredienser glasur:
- 1,5 pakke philadelphia light naturell
- 1 dl youplait double 00% vanilje
- 0,5 ts vaniljeekstrakt
- 2,5 dl sukrinmelis
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175 grader. Riv gulrøttene og finhakk nøttene. Visp sammen egg, sukrin, vaniljeekstrakt og yoghurt. Rør sammen alle tørre ingredienser i en separat bolle. Tilsett i eggblandingen og visp til alt har blandet seg godt. Deigen blir tykk, så bruk gjerne en kjøkkenmaskin eller elvisp. Trykk deigen ut i 2 runde former som er ca 20 cm i diameter. Om man bruker silikon trenger ikke formen smøres.
- Stek midt i ovnen i 40 minutter, test med en pinne for å sjekke omm den er gjennomstekt. Ta ut og la hvile, samt avkjøles helt.
- Glasur: rør sammen alle ingrediensene, bland til det ikke er flere klumper. Sett i kjøleskapet.
- Når bunnene er helt avkjølt, legg den ene bunnen på et fat og bre et tynt lag glasur rundt hele. Legg på den andre bunnen og smør glasur over hele kaken. Sett i kjøleskapet noen timer, eller gjerne over natten. Server!
Per porsjon:
Kalorier: 250,4
Fiber (g): 6,6
Proteiner (g): 12,3
Fett (g): 15,6
Karbohydrater (g): 10,1
Sukker (g): 4,4
Oppskrift av Evelina Söderholm