Lavkarbo gryterett med kylling
25 June 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Lavkarbo gryterett med kylling og høyt proteininnhold. Gjør den vegansk ved å bytte kyllingen mot soyabiter og velg en vegansk buljongterning. Du kan også bytte vanligris med blomkålris. Oppskriften holder til 4 porsjoner og tar kun 45 minutter å tilberede.
Porsjoner:
4
Tilberedningstid:
00:30:00
Kcal:
321
Ingredienser:
- 3 stk kyllingfileter
- 1 ss rapsolje
- 1 stk gul løk
- 2 hvitløksfedd
- 1 ss fersk ingefær
- 1 boks kokosmelk, lett (6,7 %)
- 1 boks hakkede tomater
- 2 ss tomatpuré
- 2 ts curry
- 1 stk buljongterning, grønnsak
- 1 ts chilipulver
- 1 ts salt
- 0,5 ts svart pepper
Slik gjør du:
- Hakk løk og finriv hvitløk og ingefær
- Varm oljen i en gryte og stek løken så den knapt får farge. Tilsett hvitløk og ingefær
- Tilsett kylling og tomatpuré, stek i noen minutter
- Tilsett deretter hakkede tomater, kokosmelk, buljongterning, salt, pepper, curry og chili
- Rør godt om og la det småkoke i 30 minutter
- Server med for eksempel blomkålris
Per porsjon:
Kalorier: 321,3
Fiber (g): 2,5
Proteiner (g): 33,5
Fett (g): 14,6
Karbohydrater (g): 13,6
Sukker (g): 7,9
Oppskrift av Evelina Söderholm