lavkarbo eplekake oppskrift
LavkarboLavkarbo Eplekake

Lavkarbo Eplekake

30 April 2020

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Dette er en lavkarbo oppskrift på en smakfull eplekake som passer like godt til helgekos, som til middagsselskap. Oppskriften holder til 8 porsjoner, og er enkel å lage. Den kan serveres som den er, eller med en vaniljesaus, for eksempel denne lavkarbo vaniljelsausen.

Oppskrift av Evelina Söderholm

Porsjoner:

8

Tilberedningstid:

00:10:00

Kcal:

150

Ingredienser:

  • 1,5 dl melk, fettfri
  • 3 dl mandelmel
  • 1,5 dl SUKKR Gull
  • 2 ss margarin, 60 %
  • 1 stk eple
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel

Slik gjør du:

  • Sett ovnen på 175 grader. Rør sammen melk, mandelmel, søtning, margarin og bakepulver med en håndmikser. Margarinen kommer til å være litt klumpete.
  • Skrell og skjær eplet i båter. Hell deigen i en rund form, 20 cm diameter, kledd med bakepapir. Trykk ned eplebitene med jevnt mellomrom og strø over kanel.
  • Sett kaken midt i ovnen i 60 minutter til kantene slipper. Ta ut og la hvile litt før servering.

Næringsinformasjon

Kalorier
150,5
Fiber (g)
2,5
Proteiner (g)
4,7
Fett (g)
12,2
Karbohydrater (g)
5,4
Sukker (g)
3,6