Lavkarbo bløtkake med jordbær
17 June 2022
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Feire bursdag, konfirmasjon eller nasjonaldag med en deilig lavkarbo bløtkake! Dette er en kremkake som er enkel å lage – og de fine lagene er pynt nok i seg selv. Husk bare å sette av nok tid til å la sukkerbrødet bli helt avkjølt! Denne kaken gir 12 kakestykker som hver inneholder 360,2 kalorier (kcal).
Oppskrift av Evelina Söderholm.
Porsjoner:
12
Tilberedningstid:
00:45:00
Kcal:
360
Ingredienser
- 100 g smeltet smør
- 1,25 dl usøtet mandeldrikk
- 4 egg
- 200 g mandelmel
- 40 g kokosmel
- 1,5 dl sukrin gold (eller annen søtning til baking)
- 0,5 ts vaniljepulver
- 2 ts sitronjuice
- Revet sitronskall fra ½ sitron
- 1 ts natron
Kremfyll
- 3,5 dl kremfløte
- 125 g mascarpone
- 0,5 dl sukrin
- 10 dråper vaniljeessens
- Revet sitronskall fra ½ sitron
- 450 g ferske jordbær
Slik gjør du
- Sett ovnen på 150 grader varmluft.
- Rør sammen det smeltede smøret med mandeldrikk, sitronskall, sitronjuice, egg og vaniljepulver.
- I en annen bolle: Rør sammen mandelmel, kokosmel, sukrin og natron. Hell melblandingen over i den første bollen og visp sammen til en klumpfri røre.
- Hell røren i en rund bakeform (ca. 20 cm) som er kledd i bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 50 minutter. Ta kakebunnen ut og la den avkjøles helt.
- Lag fyllet: Visp fløte, mascarpone, sukrin, vaniljeessens og sitronskall stivt med en håndmikser.
- Vask og del alle jordbærene i fire.
- Del kakebunnen i to deler med en skarp kniv og legg den ene delen på et kakefat.
- Bred over halvparten av kremfyllet og topp med halvparten av jordbærene. Legg den andre kakebunnen oppå, og ta på resten av kremfyllet og jordbærene. Server!
Næringsinformasjon
Kalorier
360,2
Fiber
5,5 g
Proteiner
7,7 g
Fett
32,9 g
Karbohydrater
6,7 g
Sukker
2,9 g