Lavkarbo bløtkake med jordbær. Foto.
LavkarboLavkarbo bløtkake med jordbær

Lavkarbo bløtkake med jordbær

17 June 2022

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Feire bursdag, konfirmasjon eller nasjonaldag med en deilig lavkarbo bløtkake! Dette er en kremkake som er enkel å lage – og de fine lagene er pynt nok i seg selv. Husk bare å sette av nok tid til å la sukkerbrødet bli helt avkjølt! Denne kaken gir 12 kakestykker som hver inneholder 360,2 kalorier (kcal).

Oppskrift av Evelina Söderholm.

Porsjoner:

12

Tilberedningstid:

00:45:00

Kcal:

360

Ingredienser

  • 100 g smeltet smør
  • 1,25 dl usøtet mandeldrikk
  • 4 egg
  • 200 g mandelmel
  • 40 g kokosmel
  • 1,5 dl sukrin gold (eller annen søtning til baking)
  • 0,5 ts vaniljepulver
  • 2 ts sitronjuice
  • Revet sitronskall fra ½ sitron
  • 1 ts natron

Kremfyll

  • 3,5 dl kremfløte
  • 125 g mascarpone
  • 0,5 dl sukrin
  • 10 dråper vaniljeessens
  • Revet sitronskall fra ½ sitron
  • 450 g ferske jordbær

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 150 grader varmluft.
  • Rør sammen det smeltede smøret med mandeldrikk, sitronskall, sitronjuice, egg og vaniljepulver.
  • I en annen bolle: Rør sammen mandelmel, kokosmel, sukrin og natron. Hell melblandingen over i den første bollen og visp sammen til en klumpfri røre.
  • Hell røren i en rund bakeform (ca. 20 cm) som er kledd i bakepapir. Stek midt i ovnen i ca. 50 minutter. Ta kakebunnen ut og la den avkjøles helt.
  • Lag fyllet: Visp fløte, mascarpone, sukrin, vaniljeessens og sitronskall stivt med en håndmikser.
  • Vask og del alle jordbærene i fire.
  • Del kakebunnen i to deler med en skarp kniv og legg den ene delen på et kakefat.
  • Bred over halvparten av kremfyllet og topp med halvparten av jordbærene. Legg den andre kakebunnen oppå, og ta på resten av kremfyllet og jordbærene. Server!

Næringsinformasjon

Kalorier
360,2
Fiber
5,5 g
Proteiner
7,7 g
Fett
32,9 g
Karbohydrater
6,7 g
Sukker
2,9 g