indisk vegetargryte
VegetarIndisk vegetargryte

Indisk vegetargryte

6 May 2019

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Denne veganske indiske gryten er rask å lage og god på smak. Gryten kalles for Palak Chana (Spinat kikerter) og serveres her med Superris, kan selvfølgelig serveres med valgfri type ris. Oppskriften holder til 4 porsjoner og tar kun 20 minutter å lage.

Porsjoner:

4

Tilberedningstid:

00:10:00

Kcal:

407.7

Ingredienser:

  • 4 porsjoner superris (Bare Bra)
  • 250 g spinat
  • 1 pakke hakkede tomater
  • 2 pakker kokte kikerter
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 cm fersk ingefær
  • 0,5 ts chilipulver
  • 2 ts curry
  • 1 ts spiskummin
  • 1 ts salt
  • 1 stk gul løk
  • 1 ts rapsolje

Slik gjør du:

  • Kok risen etter instruksjonene på pakken
  • I mellomtiden: bland spinat, hakkede tomater, hvitløk, ingefær, chilipulver, spiskummin og salt i en blender til du får en glatt konsistens
  • Finhakk løk, varm en stekepanne med rapsolje og fres løken så den får litt farge
  • Tilsett deretter spinatblandingen og kikertene
  • Varm opp gryten
  • Server gryten med risen

Per porsjon:

Kalorier: 407,7

Fiber (g): 11,4

Proteiner (g): 19,1

Fett (g): 9,8

Karbohydrater (g): 57,2

Sukker (g): 7,3

Oppskrift av Evelina Söderholm