torsk med tomat og hvitløk
FiskHerlig ovnsbakt torsk med tomat og hvitløk

Herlig ovnsbakt torsk med tomat og hvitløk

29 January 2015

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Nå som sommeren begynner å nærme seg på bytter vi i Nutrilett ut de tyngre middagene med noe lettere. Hvorfor ikke prøve denne oppskriften til middag i kveld? Oppskriften holder til 4 porsjoner.

Porsjoner:

4

Kcal:

336

Ingredienser:

  • 800g torsk/skrei uten skinn og bein
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk løk
  • 100g tomatpurè
  • 0,3 ts rød chili
  • 1 dl eplemost
  • 4 stk tomat
  • 1 dl rapsolje
  • sukker, salt alt og pepper
  • frisk basilikum

Slik gjør du:

  • Sett stekeovnen på 200°C. Finhakk hvitløk og skjær løk i terninger. Surr dette litt i olivenolje til løken er gyllen. Tilsett tomatpurè og finhakket chili, og la der surre litt sammen med løken. Tilsett eplemost og smak tomatsausen til med sukker, salt og pepper. Skjær tomat i skiver og legg skreifilet og tomatskiver i ildfast form. Fordel tomatsaus jevnt over og hell til slutt over litt olje, gjerne rapsolje.
  • Ikke bare er det godt, sunt er det også!

Per porsjon:

Kalorier: 336

Protein, g: 47

Fett, g: 12

Karbohydrater, g: 8

Fiber, g: 2