Grove vafler
7 December 2020
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Nå kan du servere vafler hver dag - med god samvittighet!
Vafler trenger ikke være usunt. Erstatter du mye av det fine melet med grovt mel og bruker både egg og melk i vaffelrøren blir de straks langt sunnere enn de tradisjonelle vaflene, og kan fint passe inn både i matboksen, til frokost, som mellommåltid eller som kveldsmat.
Med denne oppskriften kommer faktisk grove vafler innenfor «grovt» på brødskalaen som brukes til merking av brød i butikken. Det finnes dermed ingen gode grunner til å ikke spise vafler hver dag! Gi det et forsøk. Sjansen er stor for at dere får dere en ny hverdagsfavoritt.
Oppskriften er levert av familiematblogg.no
Porsjoner:
8
Tilberedningstid:
00:20:00
Ingredienser:
- 4 dl melk
- 1 1/2 dl siktet hvetemel
- 1 1/2 sammalt mel
- 1 dl havregryn
- 1/2 ts bakepulver
- 2 ss smør
- 2 egg
Slik gjør du:
- Bland alle de tørre ingrediensene sammen.
- Spe med melk, litt om gangen. Rør godt mellom hver gang for å unngå klumper.
- Tilsett egg og smeltet smør. Rør det hele sammen til en glatt røre.
- La røren svelle i 15 – 20 minutter.
- Stek vaflene til de er gyldne.
- Server vaflene med smør og brunost, syltetøy eller friske bær. Grove vafler smaker dessuten veldig godt med pålegg som ost og skinke.