Grønnsakskaker
12 August 2020
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
En oppskrift som gir deg alle de grønnsakene du trenger – helt vegetarisk. Oppskriften holder til 4 porsjoner og lages på kun 40 minutter. Lav på kalorier og god på smak!
Oppskrift av Evelina Söderholm
Porsjoner:
4
Tilberedningstid:
00:40:00
Kcal:
385.9
Ingredienser:
- 1 stk brokkolihode
- 1 stk blomkålhode
- 3 stk hvitløksfedd
- 3 stk gulrot
- 1 ss hakkede linfrø
- 2 ss rapsolje
- 1 ts svart pepper
- 1 ts salt
- 2 stk egg
- 3 dl tapiokamel
Slik gjør du:
- Kjør brokkoli, blomkål, gulrøtter, hvitløk, salt og pepper til en deig i kjøkkenmaskinen. Hell over i et døslag med små hull. La væsken renne av i ca 5 minutter. Tilsett deretter linfrø, tapiokamel og bland ale sammen. Varm en stekepanne på medium varme med litt av oljen, rull til «biffer» og stek på hver side i ca 10 minutter. Tilsett mer olje etter hvert.
- Ett alternativ er å steke i ovnen på 200 grader. Pensle oljen på en bakepapirkledd stekebrett og legg biffene utover. Stek 20 minutter i ovnen.
- Serveringsforslag: Server i pitabrød med rødbet-yoghurt, ferske urter og sesamfrø.
Næringsinformasjon
Kalorier
385,9
Fiber (g)
7,5
Proteiner (g)
9,8
Fett (g)
7,5
Karbohydrater (g)
63,4
Sukker (g)
9