Sunn middag: Grillet ytrefilet
8 June 2018
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Lyst på noe saftig og godt til middag? Da er denne oppskriften på grillet ytrefilet med grønnsaker midt i blinken! Oppskriften holder til 2 porsjoner og hver porsjon inneholder 631 kalorier. Proteinrikt og mettende!
Se også: Oppskrift på flatbiff i brød
Porsjoner:
2
Kcal:
631
Ingredienser:
- 350 g ytrefilet av storfekjøtt
- 0,5 pose «RUB», krydderblanding fra Santa Maria
Tilbehør
- 350 g søtpotet
- 140 g aubergine
- 1 stor rødløk
- 1 ts olje
- 1 ts italiensk chilipasta
- Smak til med salt og pepper
Saus:
- 3 dl tyrkisk yoghurt 10 %
- Smak til med salt og pepper
- 1 ss hvitløkspuré
Slik gjør du:
- Tilbehør: Sett ovnen på 200 grader grill, samt start grillen til kjøttet. Skyll søtpoteten og del den. Del løken. Pensle søtpotet og rødløk med olje, salt og pepper. Skyll og del auberginen. Pensle snittflaten med chiliolje. Sett alt på en plate med bakepapir i midten av ovnen i 20-30 minutter, eller til det er gjennomstekt og fått fin farge.
- Kjøtt: Imellomtiden gjør du klart kjøttet. Gni inn kjøttet med krydderblandingen. Grill hver bit i 1 minutt på hver side. La deretter kjøttet hvile.
- Saus: Bland yoghurt, hvitløk, salt og pepper. Server kjøttet med alt tilbehør og yoghurtsaus. Godt og smaksrikt – et måltid med masse proteiner!
Per porsjon:
Kalorier: 631,2
Fiber (g): 10
Proteiner (g): 48,6
Fett (g): 23,9
Karbohydrater (g): 56,3
Sukker (g): 20,9
I samarbeid med Evelina Söderholm