Grille halloumi: Sånn gjør du det
30 June 2022
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Å grille halloumi er enkelt og supergodt! Den ferske osten serveres varm – enten du griller den i skiver, eller har den på spyd som i denne oppskriften. Det er uansett lurt å pensle med olje før du skal steke halloumi – så setter den seg ikke fast i grillristen.
Halloumi er en gresk ost som ikke smelter når den varmes opp. Den får en nydelig sprø stekeskorpe, og blir myk og god inni. Et kjempegodt alternativ til kjøtt og fisk på grillen! Hver porsjon inneholder 373,5 kalorier (kcal).
Oppskrift av Evelina Söderholm.
Porsjoner:
2
Tilberedningstid:
00:15:00
Kcal:
374
Ingredienser
- 150 g halloumi
- 1 liten grønn squash
- 1 liten hvit squash
- ½ rød paprika
- ½ gul paprika
- 1 liten rødløk
- 2 ss grillolje
- 1 ts grillkrydder
Slik gjør du
- Skyll og skjær squash i skiver og paprika i biter. Del løk og halloumi i terninger.
- Fordel grønnsaker og halloumi på seks grillspyd.
- Pensle spydene med grillolje og krydre med grillkrydder.
- Grill spydene i omtrent 4-5 minutter på hver side (se an tiden avhengig av størrelsen på grønnsakene og varmen på grillen). Server og nyt!
Næringsinformasjon
Kalorier
373,5
Fiber
4,3 g
Proteiner
21,1 g
Fett
25,8 g
Karbohydrater
14,5 g
Sukker
11,3 g