Glutenfritt vegansk brød
6 May 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Dette er en oppskrift på et mettende brød som både er vegansk og glutenfritt, med masse sunt fett og høyt proteininnhold! Oppskriften holder til ett brød som kan deles opp i 18 skiver.
Porsjoner:
18
Tilberedningstid:
00:15:00
Kcal:
167
Ingredienser:
- 4 ss chiafrø
- 2,75 dl vann
- 1 ss psylliumfrø, pulver
- 4 dl mandelmel
- 2 dl gresskarfrø
- 3 ss sesamfrø
- 1 dl hele linfrø
- 0,5 dl hele mandler
- 0,5 dl glutenfrie havregryn
- 1,5 ts brødkrydder
- 1 ts salt
- 1,2 ts bikarbonat
- 1 ts fibersirup gold
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 175 grader
- Rør sammen chiafrø og 1,75 dl vann – la det svelle i 10 minutter
- I en annen bolle, rør sammen 1 dl vann med psylliumfrø. Det sveller kjapt.
- Tilsett alle øvrige ingredienser i bollen med psylliumfrøblandingen
- Tilsett deretter den svellede chiaen
- Rør sammen hele deigen, bland ordentlig, gjerne i en bakemaskin eller med hendene
- Kle en liten form med bakepapir (20x10cm eller tilsvarende) og fyll opp med deigen
- Stek nederst i ovnen i 1 time
- La hvile
- Kan skives opp og fryses ned
Per porsjon:
Kalorier: 167
Fiber (g): 4,7
Proteiner (g): 6,3
Fett (g): 13,9
Karbohydrater (g): 3,1
Sukker (g): 0,8
Oppskrift av Evelina Söderholm