Frisk waldorfsalat: Sunn og god
16 June 2022
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Dette er en skikkelig god waldorfsalat – sunn og mettende – og en perfekt siderett til magert kjøtt som kylling og kalkun. Mange spiser hjemmelaget waldorfsalat til jul, men vi slår et slag for å sette den på bordet hele året. Med knasende nøtter og grønnkål er den for eksempel supergod til grillet hvitt kjøtt! Hver porsjon inneholder 297 kalorier (kcal).
Oppskrift av Evelina Söderholm.
Porsjoner:
2
Tilberedningstid:
00:15:00
Kcal:
297
Ingredienser
- 100 g grønnkål (kan erstattes med rødkål eller hodekål)
- 1 eple
- 1 dl valnøtter
- 2 stilker stangselleri
- 50 g druer
- 1 dl gresk yoghurt
- 0,5 ss lettmajones
- 0,5 ss sitronjuice
- 3 krm salt
- 1 krm sort pepper
Slik gjør du
- Skjær kålen i fine strimler, eple i terninger, stangsellerien i skiver og del druene i to. Grovhakk valnøttene.
- Rør sammen majones, yoghurt, sitronjuice, salt og pepper.
- Bland sammen alle ingrediensene og server!
Næringsinformasjon
Kalorier
297,3
Fiber (g)
6,6
Proteiner (g)
10,6
Fett (g)
18,9
Karbohydrater (g)
22,0
Sukker (g)
15,4