Sunn middag: Flatbiff i brød med salsa og syltet løk
8 June 2018
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Denne oppskriften på flatbiff i brød er en ny vri på pølse i brød. Den er enkel å lage, samtidig som den metter godt. Oppskriften holder til 2 porsjoner og passer spesielt godt til varme sommerkvelder ved grillen.
Se også: Oppskrift på grillet ytrefilet
Porsjoner:
2
Kcal:
654
Ingredienser:
- 300 g flatbiff
- 1 ss olje
- 5 g salt og pepper
- 4 stk pølsebrød
- 2 stk tomat
- 110 g mango, fersk
- 0,5 hvitløksfedd
- 3 stilker vårløk
- 1/2 chili
- ½ lime
- ¼ ts salt
- 2 ss olivenolje
- 25 g koriander, fersk
- 1 krm salt
- 10 ml eddik, 12 %
- 1 liten rødløk
Slik gjør du:
- Start med å sylte løken, bland vann, salt og eddik i en krukke.
- Skiv løken og legg den i laken. La det stå i ca 30 minutter.
- Hell av laken.
- I mellomtiden kan du lage tomat- og mangosalaten: Hakk tomat, mango, vårløk og koriander. Press hvitløk, finhakk chili, hell på olje, salg og press lime. Bland alt sammen.
- Stek eller grill flatbiffen: Skjær kjøttet i terninger og sett på grillspyd for jevn tilberedning. Pensle på olje, salt og pepper. Stek/grill ca 1 minutt på hver side på høy temperatur. La deretter kjøttet bli ferdig på ettervarme. Server kjøttbitene i pølsebrød med tomat- og mangosalat og syltet løk.
Se også: Oppskrifter på grillmat
Per porsjon:
Kalorier: 653,7
Fiber (g): 6
Proteiner (g): 44,7
Fett (g): 23,6
Karbohydrater (g): 64,6
Sukker (g): 17,8
I samarbeid med Evelina Söderholm