Fiskepinner og chips
6 November 2018
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Fiskepinner trenger ikke være kjedelig. Gjør det selv – disse er glutenfrie og med sunt tilbehør blir denne retten en lavkalorirett proppet full med proteiner og fiber! Baker du fiskepinnene i ovnen så sparer du også inn på unødvendig stekefett.
Porsjoner:
2
Ingredienser:
- 400 g fryst torsk i blokker
- 1 dl pofiber
- 0,5 ts salt
- 1 ts herbamare (urtesalt)
- 1 ts sitronpepper
- 4 stk gulrøtter
- 2 stk neper
- 1 ss olje
- Smak til med salt og pepper
- 200 g grønne erter
- 1 stk moden avokado
- 1 ss presset sitronjuice
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 225 grader
- Chips: Skrell og skjær gulrøttene og nepene i avlange biter. Legg utover på et stekebrett med bakepapir. Dryss over med olje, salt og pepper. Vend grønnsakene rundt, slik at oljen og krydderne fordelen over alle biter. Sett midt i ovnen ca 30-40 minutter til de har fått litt farge.
- Fiskepinner: Ta ut den frosne torsken og la tine i 30-60 minutter. Bland pofiber med salt, herbamare og sitronpepper. Skiv torsken i ca 2 cm tykke skiver. Ved behov, la tine enda litt til, slik at pofiber-blandingen setter seg fast. Vend i pofiber-blandingen slik at hele fiskebiten er dekket. Sett i ovnen 10-15 minutter sammen med grønnsakene til de har fått farge.
- Kremede erter: Forvell grønne erter og la hvile. Mos avocadoen og press sitronjuice. Smak til med salt og pepper. Hell i de grønne ertene og rør rundt. Server fiskepinnene med chipsen og de kremede ertene! En sunnere variant av en klassiker.
I samarbeid med Evelina Söderholm