Fiskegrateng
6 November 2018
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Dette måltidet gir en rik og mettende porsjon som inneholder maksimalt med proteiner, samtidig som det er lite innhold av fett og karbohydrater. En sunnere og definitivt bedre variant av fiskegrateng. Det beste med å lage mat i ovnen er at man sparer tid, og maten lager seg selv. Alt kan tilberedes på forhånd og «kastes» inn i ovnen!
Porsjoner:
3-4
Kcal:
554
Ingredienser:
- 1 stor pakke frossen torsk (625 g Torskefilet)
Mos:
- 550 g blomkål
- 250 g kålrot
- 0,5 dl pofiber
- 2 stk eggeplommer
- 1 dl Cottage cheese mager
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
Saus:
- 2 dl Gresk yoghurt (Tine 8 %)
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss tørket dill
- 1 ss presset sitronsaft
- 1 ts salt
- 1 ts pepper eller sitronpepper
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader
- Mos: Skjær blomkål og kålrot i mindre biter. Kok i vann til det er mykt. Hell ut i dørslag og la vanne renne ordentlig av. Bland sammen de kokte grønnsakene med pofiber, eggeplommer, cottage cheese og krydder i en food prosessor.
- Saus: Rør sammen yoghurt med krydder, presset hvitløk og sitronsaft.
- Grateng: Legg tinet torskefilet i midten av en ildfastform. Bre ut mosen rundt torsken og hell sausen på torsken. Sett i ovnen i ca 30 minutter, eller til mosen har fått litt farge og fisken er gjennomstekt. Ta ut og la den hvile før servering. Dekorering er valgfritt, men i denne oppskriften brukte Evelina reddik og noen reker.
Per porsjon:
Kalorier: 554
Fiber (g): 9
Proteiner (g): 75
Fett (g): 16
Karbohydrater (g): 35
Sukker (g): 19
I samarbeid med Evelina Söderholm