vlcd oppskrift på blomkålrisotto. Foto.
KalorifattigBlomkålrisotto

Blomkålrisotto

20 December 2019

|

Oppdater 6 November 2024

Skrevet av:

Linda Strand

Enkel «risotto» med blomkål istedenfor ris. Denne oppskriften passer godt for deg som vil passe på kaloriinntaket eller bare vil nyte sunn mat. Oppskriften holder til 2 porsjoner og hver porsjon inneholder 241 kalorier. Du kan bytte ut tørket sopp med 500 g fersk sopp, men tørket sopp gir mer smak. Velbekomme!

Porsjoner:

2

Tilberedningstid:

00:25:00

Kcal:

241

Ingredienser:

  • 1 blomkålhode
  • 1 pose tørket skogssopp
  • ½ gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts rapsolje
  • 3 dl grønnsaksbuljong
  • 2 ss næringsgjær
  • ½ ts svart pepper

Slik gjør du:

  • Kok opp halve buljongen. Hell i den tørkede soppen og la stå i minst 20 minutter. Riv blomkålen med et rivjern.
  • Varm olje i en stor kjele og stek hakket løk og presset hvitløk til det har fått en gylden farge. Tilsett sopp i buljongen, næringsgjør og blomkål.
  • Rør om og la koke i 3-5 minutter, til all buljongen er borte.
  • Topp med nymalt svart pepper før servering.

Næringsinformasjon

Kalorier
241,4
Fiber (g)
10,4
Proteiner (g)
20,6
Fett (g)
5,4
Karbohydrater (g)
30,2
Sukker (g)
12,3