Blomkålrisotto
20 December 2019
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Enkel «risotto» med blomkål istedenfor ris. Denne oppskriften passer godt for deg som vil passe på kaloriinntaket eller bare vil nyte sunn mat. Oppskriften holder til 2 porsjoner og hver porsjon inneholder 241 kalorier. Du kan bytte ut tørket sopp med 500 g fersk sopp, men tørket sopp gir mer smak. Velbekomme!
Porsjoner:
2
Tilberedningstid:
00:25:00
Kcal:
241
Ingredienser:
- 1 blomkålhode
- 1 pose tørket skogssopp
- ½ gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts rapsolje
- 3 dl grønnsaksbuljong
- 2 ss næringsgjær
- ½ ts svart pepper
Slik gjør du:
- Kok opp halve buljongen. Hell i den tørkede soppen og la stå i minst 20 minutter. Riv blomkålen med et rivjern.
- Varm olje i en stor kjele og stek hakket løk og presset hvitløk til det har fått en gylden farge. Tilsett sopp i buljongen, næringsgjør og blomkål.
- Rør om og la koke i 3-5 minutter, til all buljongen er borte.
- Topp med nymalt svart pepper før servering.
Næringsinformasjon
Kalorier
241,4
Fiber (g)
10,4
Proteiner (g)
20,6
Fett (g)
5,4
Karbohydrater (g)
30,2
Sukker (g)
12,3