Bananmuffins med havregryn
7 December 2020
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Lærer du deg selv hva slags snadder som kan komme ut av brune bananer, kommer du aldri til å spise en eneste gul banan igjen!
Brune bananer er så fulle av naturlig sødme at sukkermengden kan reduseres uten at det på noen måte går på bekostning av smaken. De kan trylles om til bananbrød, bananmuffins, havrekjeks med banan osv. Mulighetene er mange!
Muffins med banan er fine som et lite mellommåltid etter jobb, og de er også fine å ha med i tursekken da de inneholder havregryn og er fulle av energi.
Porsjoner:
20
Tilberedningstid:
00:15:00
Ingredienser:
- 4 brune bananer
- 120 gram brunt sukker
- 1, 25 dl solsikkeolje
- 1 egg
- 200 gram hvetemel
- 50 gram havregryn
- 1 ts natron
- 1/2 ts salt
- 1, 25 dl rømme
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180 grader.
- Mos bananene med en gaffel før du blander dem sammen med sukker, olje og egg.
- Tilsett mel, natron og salt og rør det inn i deigen. Til slutt rører du inn rømme og blander alt godt sammen.
- Fyll muffinsformer eller et muffinsbrett ca. 2/3 med muffinsdeig før du setter dem midt i ovnen på en rist.
- Stekes i ca 25 minutter. Test med kakepinne for å se om de er ferdige.