Sunn middag: Asiatisk torsk med chili og ingefær
8 June 2018
|Oppdater 6 November 2024
Skrevet av:
Linda Strand
Lyst til å prøve en annen vri på torsken? Denne oppskriften på asiatisk torsk med chili og ingefær vil sette fyr på smaksløkene. Oppskriften holder til 2 porsjoner. Måltidet inneholder lite fett og masse proteiner. Perfekt og mettende middag!
Se også: Oppskrift på bibimbap
Porsjoner:
2
Kcal:
547
Ingredienser:
- 500 g torsk ryggfilet
Marinade:
- 1 ss sesamfrø
- 2-3 hvitløksfedd
- 1 ss fersk ingefær
- 1 ts chilipulver
- 4 ss soyasaus, kinesisk
- 1 ss sesamolje
- 4 ss vann
- 2 ss Thai Sweet Chili saus
Tilbehør:
- 40 g Zucchini
- 25 g edamamebønner
- 2 stilker vårløk
- 1 dl hirse
- 2 dl vann
- Litt salt
Slik gjør du:
- Start med marinaden. Rør sammen sesamfrø, presset hvitløk, revet ingefær, chilipulver, soyasaus, sesamolje, vann og sweet chilisaus til en marinade. Del hver fiskebit på midten. legg fisken i marinaden og la det stå i minimum 15 minutter. Sett ovnen på 250 grader.
- Kok opp hirse med vann. Hell av vannet og tilsett nytt vann, samt litt salt. La det koke under lokk på svak varme i 8 minutter. La det stå på ettervarme til den er ferdig.
- Legg fisken i en ildfastform, hell over marinaden. Når ovnen er varm setter du fisken i midten av ovnen i 8-10 minutter.
- Skiv zucchinien og hakk opp vårløk.
- Server fisken med hirse og det andre tilbehøret. Spis med pinner.
Enkel oppskrift: Sashimi med syltet ingefær
Måltid med lite fett og masse proteiner, høyt innhold av langsomme karbohydrater!
Per porsjon:
Kalorier: 547
Fiber (g): 5
Proteiner (g): 53
Fett (g): 17
Karbohydrater (g): 46
Sukker (g): 10
I samarbeid med Evelina Söderholm